На сьогодні співпраця Машинобудівного фахового коледжу СумДУ та СумДУ відбулася в рамках тижня спеціальності 136 «Металургія».

Онлайн формат надає можливість швидко і мобільно згуртувати значну кількість однодумців навколо спільних питань, вдалим прикладом виявилася наша сьогоднішня зустріч. Організатори зустрічі – викладач МФК СумДУ Інна  ГАЛЬЧЕНКО та доцент кафедри ПМ і ТКМ СумДУ Надія  ХАРЧЕНКО забезпечили студентам можливість розширити свій кругозір, підвищити рівень обізнаності, отримати корисну інформацію щодо можливостей продовження навчання в майбутньому.

Спеціальність 132 «Матеріалознавство» презентувала завідувач кафедри ПМ і ТКМ Оксана  ГАПОНОВА. Цікаво та доступно, спираючись на власний досвід із використанням прикладів «із життя», акцентуючи увагу студентів коледжу на перспективні та затребувані місця працевлаштування сучасних фахівців-матеріалознавців, вона надала студентам та їх батькам корисну інформацію для подальших роздумів.

Христина  БЕРЛАДІР, заступник декана факультету ТеСЕТ з професійно-орієнтаційної роботи, старший викладач кафедри ПМ і ТКМ, презентувала студентам вичерпну інформацію як вони можуть продовжити своє навчання в Сумському державному університеті та стати студентами-матеріалознавцями. Окрему увагу було приділено невичерпному переліку підприємств, в яких працюють наші випускники або які виявляли зацікавленість в спеціалістах-матеріалознавцях. 

Майбутнє студенти планують вже сьогодні, тому у відповідь на свої питання отримали інформацію про те, що під час навчання на спеціальності 132 «Матеріалознавство» вони будуть мати можливість претендувати на навчання за кошти державного бюджету, проходити підготовку на воєнній кафедрі, приймати участь в міжнародній академічній мобільності, тобто навчатися в провідних вишах світу, отримувати підвищену стипендію для інженерних спеціальностей, розвивати свої навички та професійні здібності.

Для всіх присутніх такий досвід спілкування став у пригоді, залишив місце для подальших роздумів та міркувань. Будемо чекати наступних зустрічей із залученням всіх зацікавлених по даній темі, включаючи як потенційних студентів, так і їх батьків. 

 

 

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua