Дата публікації:
16 липня 2020
Кількість переглядів:
470
Поділитися:

В рамках благодійної акціі допомоги Сумам у відновленні інфраструктурних пам’яток, під керівництвом асистента кафедри ПМ і ТКМ Руденка Павла Володимировича проводяться реставраційні роботи «візитівки» Сумського дитячого парку «Казка»  – Кота у чоботях.  До них долучились і студенти факультету технічних систем та енергоефективних технологій: Владислав Підопригора, Ігор Дермельов, Ярослав Сичов (на фото зліва на право). 

 

Як повідомила в.о. завідувача кафедри прикладного матеріалознавства і технологій конструкційних матеріалів Оксана Гапонова, на кафедрі набув розвитку науковий напрямок – створення композиційних матеріалів та технології їх отримання.

Концепцію скульптури майстри СумДУ не мінятимуть. На прохання ініціатора реставрації вони відновлять окремі частини механічної моделі – голову та капелюх, а також прикрасять її новими, яскравими атрибутами, доречними для казкового персонажа – стрічкою і пером.

Павло Руденко розповів, що при модернізації Кота застосовуються нові матеріали, більш стійкі до атмосферного впливу, ультрафіолету та вологи.

 

 

Дивись також на нашому офіційному сайті СумДУ: https://sumdu.edu.ua/uk/

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua