Дата публікації:
23 листопада 2023
Кількість переглядів:
146
Поділитися:

Науково-дослідна лабораторія Сумського державного університету обладнана новим інвертованим мікроскопом Carl Zeiss Axio Vert.A1.

Axio Vert.A1 — це компактний інвертований мікроскоп, який дає змогу досліджувати зразки, використовуючи широкий спектр класичних і вдосконалених контрастних методів. Доступний для користування науковцями Сумського державного університету мікроскоп оснащено програмним забезпеченням, сертифікованим за європейськими стандартами на металографічні дослідження. Програмне забезпечення дає змогу визначити бал зерна, товщину покриття, неметалеві вкраплення тощо в автоматичному, напівавтоматичному чи ручному режимі із формуванням протоколу дослідження за існуючими світовими стандартами.   

Лабораторний мікроскоп Carl Zeiss Axio Vert.A1 – це світловий мікроскоп, що має інвертовану конструкцію, яка застосовується практично у всіх галузях промислової та дослідницької мікроскопії.

Турель для рефлекторних модулів дозволяє легко та швидко перемикатися між різними методами досліджень у відбитому світлі. Вперше у мікроскопа доступний також метод кругового диференційно-інтерференційного розмаїття (С-DIC). Крім того, є можливість проводити дослідження в світлі, що проходить, за методом світлого поля, поляризації і фазового контрасту.

Кодований 5-ти позиційний револьверний пристрій мікроскопа Axio Vert.A1 автоматично визначає робочий об'єктив, що заощаджує час і унеможливлює помилки при проведенні досліджень.

Значення поля зору мікроскопа Axio Vert.A1 досягає 23мм, що робить цю модель однією з провідних у своєму класі.

Різні шкали та порівняльні диски дозволяють оцінити мікроструктуру, а спеціалізовані програмні ZEN та AxioVision модулі для матеріалознавства дають можливість проведення різних вимірювань та досліджень відповідно до європейських стандартів ISO, DIN.

Такі характеристики мікроскопа виводять роботу кафедри прикладного матеріалознавства і ТКМ та наукову лабораторію СумДУ на новий рівень якості досліджень.

Технічні характеристики мікроскопа Carl Zeiss Axio Vert.A1

 

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua