Дата публікації:
27 квітня 2023
Кількість переглядів:
131
Поділитися:

У світі, де штучний інтелект і роботи стають все більш поширеними, завжди цікаво спостерігати, як інженери розширюють межі та знаходять нові способи зробити ці машини ще кориснішими.

І це саме те, що Сантьяго зробив, поєднавши ChatGPT із собакою-роботом Spot від Boston Dynamics. На перший погляд, ідея робота-собаки, яка спілкується з людьми за допомогою моделі штучного інтелекту, може здатися чимось із науково-фантастичного фільму. Однак насправді інновація покликана зробити собак-роботів ще ефективнішими у виконанні складних завдань.

Spot може відповідати на запити в режимі реального часу за допомогою ChatGPT

Отже, як це працює? ChatGPT — це потужна модель штучного інтелекту, розроблена OpenAI, яка може генерувати зв’язний і змістовний текст на основі введення користувача. Сантьяго інтегрував технологію перетворення тексту в мовлення Google, щоб користувачі могли ставити запитання Spot голосом, і Spot може відповідати в режимі реального часу за допомогою ChatGPT. У результаті вийшов робот-собака, який може інтерпретувати запитання, аналізувати документи та формулювати відповіді.

У відео, опублікованому Santiago, Spot відповідає на запитання про рівень заряду акумулятора, деталі місії тощо. Spot може навіть вказати відповідь «так-ні», кивнувши чи похитуючи головою, що надає йому додаткової нотки миловидності.

Але чому Сантьяго взявся за цей проєкт? Згідно з IT Home, собаки-роботи щодня виконують автоматизовані завдання, і кожне завдання використовує довгий і складний для розуміння файл конфігурації, який може зрозуміти лише технік. Крім того, після кожної місії собака-робот збирає багато даних, але немає простого способу отримати всі ці дані в будь-який час. Тут у гру вступає ChatGPT, що полегшує розуміння конфігураційних файлів і запитів даних.

 

Посилання на твіт

Джерело

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua