Дата публікації:
14 березня 2023
Кількість переглядів:
140
Поділитися:

Вашій увазі представляємо можливості участі у програмах міжнародної академічної мобільності, співпраці та участі у науково-дослідних проєктах.

1. Стипендії Уряду Латвії

Відкрито конкурс на здобуття стипендій на навчання та проведення досліджень у провідних ЗВО Латвії у 2023/2024 начальному році та участь в літніх школах влітку 2023 р.

Тривалість програми: для студентів – до 10 місяців, для аспірантів – до 11 місяців, для докторантів і викладачів – до 5 місяців.

Фінансове забезпечення: щомісячна стипендія (розмір залежить від категорії учасника та виду мобільності), для літньої школи – 1000 євро на весь період навчання.

Кінцевий термін подання заяв: 1 квітня.Деталі про програму: https://www.viaa.gov.lv/en/latvian-state-scholarships 

 

2. Запрошуємо на онлайн презентацію стипендіальної програми "Mitacs Globalink Research Internship" (12-тижневе дослідницьке стажування у Канаді)

Дата проведення прентації: 16 березня (четвер) о 16.00

До участі запрошуються: студенти СумДУ

Презентація відбудеться на платформі GoogleMeet за посиланням:https://meet.google.com/nbg-evbi-uyc 

 

3. Буткамп з міжнародної співпраці в сфері досліджень та інновацій «International Cooperation in Research and Innovation»

(за фінансової підтримки Шведського інституту в межах проєкту «Resilience of Education: Sustainability and Cooperation for Ukrainian Universities»)

Мета заходу: підготовка студентів до участі в дослідницьких і інноваційних проєктах, спрямованих на післявоєнну відбудову України, вивчення політики та механізмів фінансування системи досліджень та інновацій ЄС, її зв’язок ізсистемою освіти ЄС та академічною мобільністю, написання проєктних пропозицій від ЗВО учасників на міжнародний конкурс.

- Члени команди-переможниці конкурсу будуть запрошені на студентську конференцію «Challenges of Sustainable Development in the Baltic Sea Region because of the war in Ukraine», яка проходитиме в квітні-травні 2024 року в м. Познань (Польща).

Апліканти: студенти та молоді дослідники з українських університетів, які є учасниками програми Балтійського університету (The Baltic University Programme).

Тривалість заходу: з 25 по 28 квітня 2023 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Для участі у буткампі необхідно створити студентську команду з 5 осіб, які володіють англійською мовою на рівні В1-В2 та заповнити анкету.

Дедлайн подачі заявок – 24-го березня. Кількість місць обмежена.

4 університети, які першими подали заявки, будуть мати можливість взяти участь в заході офлайн, інші 4 – онлайн.

 

4. Оголошено конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024 – 2025 роках

Пріоритетні напрями:

- Енергетика та енергоефективність;

- Технології оборонного спрямування;

- Екологія та раціональне природокористування;

- Науки про життя, нові технології лікування та профілактики найпоширеніших хвороб, дослідження у сфері біотехнології, біоінженерії та генетики;

- Нові речовини та матеріали;

- Інформаційні та нові виробничі технології (лазерні, прецизійні, механотронні, робототехнічні, плазмові, оптоелектронні, сенсорні тощо);

- Пріоритетні проблеми у сфері соціальних та гуманітарних наук.

Апліканти: будь-які науково-дослідні групи українських закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств, в статуті яких зазначається діяльність з проведення наукових досліджень, та науково-дослідних груп литовських установ.

Фінансування проєктів: орієнтовано 140 тис. грн на рік.

Тривалість проєктів: 2 роки.

Мови грантової заявки: двомовна (англійська та українська).

Дедлайн подання проєктних заявок: 3 травня 2023 року (до 17:00).

*Особливості: одна і та сама особа може бути науковим керівником тільки однієї проєктної пропозиції, що
подається на конкурс.

 International Affairs Department - Sumy State University

Для отримання більш детальної інформації щодо участі у буткампі просимо звертатися до Координаційного центру підготовки грантових заявок управління міжнародного співробітництва

тел.: +38(0542)33 10 81;  e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

каб. БІЦ 309

 

 

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua