Дата публікації:
24 січня 2022
Кількість переглядів:
318
Поділитися:

Міжнародна віртуальна мобільність «Tool Materials for Manufacturing Technology» 09.12.2021 р.-14.01.2022 р.

Ініціатором даної мобільності є Сумський державний університет, зокрема кафедри ПМіТКМ та ТМВІ факультету ТеСЕТ. Другою стороною діалогу виступає Технічний університет в Кошице (м. Прешов, Словацька Республіка).

Плідна співпраця між університетами розпочалась ще у 2013 році. Наші студенти (бакалаври, магістри), аспіранти та викладачі мали можливість навчатися та підвищувати свою кваліфікацію в рамках програми The National Scholarship Programme of the Slovak Republic. Крім того, наша співпраця була і у вигляді програми Erasmus +. Наукова сторона відносин теж є актуальною для викладачів і здобувачів вищої освіти СумДУ та представників університету Словацької республіки. В цьому напрямі ми приймали науковців Словаччини в СумДУ. Не одне наукове дослідження словаки реалізували в наукових лабораторіях СумДУ.

 

 

 

Координатору програми в СумДУ Іванову Віталію Олександровичу (заст. декана ф-ту ТеСЕТ з міжнародного співробітництва) допомагають Харченко Надія Анатоліївна (доцент кафедри ПМ і ТКМ) та Денисенко Юлія Олександрівна (старший викладач кафедри ТМВІ). Координатором програми від закладу-партнера є Міхал Гатала, заст. декана ф-ту виробничих технологій з науки та дослідницької діяльності. Спеціальним лектором-гостем нашої мобільності був представник шведської фірми Seco Долгих Володимир.

 

Дистанційна форма навчання має свої переваги. Створити потужну команду із однодумців України, Словацької республіки та Швеції – це реальність. Перед організаторами
постає завдання об’єднати значну кількість студентів, аспірантів, викладачів під однією науково-практичною проблематикою. Ключовими словами лекцій є «Інструмент, матеріал, технологія».



Теми, що об’єднують інженерів різних напрямів, розкриваються під незвичним, новим для наших слухачів кутом. Впродовж навчання цікаво спостерігати, як увага слухачів прикута до доповідача. Не менш цікавим є спілкування між присутніми: питання за темами лекцій і дотичні їм. Організатори зустрічі сподіваються на результативність даної співпраці, на приємні враження та звичайно на схвальні, позитивні відгуки!!!

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua