Дата публікації:
15 жовтня 2020
Кількість переглядів:
620
Поділитися:

—  Яким чином можна об’єднати студентів, викладачів та іншу наукову аудиторію???

— Запросити розумну людину та підняти цікаве питання.

 

Так, ми вирішили провести вебінар «Сучасне матеріалознавство. Можливості ZEISS».

Поєднання сучасного, активного та пізнавального - такими словами ми би назвали онлайн зустріч студентів спеціальності 132 Матеріалознавство, гостей із представником ТОВ «Цейсс» керівником відділу матеріалознавства ZEISS Russia&CIS, м. Київ Онопрієнко Євгенією.

Вся зустріч була поділена на дві частини. В першій частині лектор знайомив із ТОВ «Цейсс». Номерклатура виробів бренда, який розпочав своє існування в 1846 р, представлена декількома напрямами: медицина, мікроскопія, планетарії, фотографії, промислова метрологія і контроля. Сучасна класифікація мікроскопів відрізняється від попередніх модифікацій зручними «дрібничками», значними можливостями доукомплектування, можливістю змінити робочі параметри обладнання, здатністю не лише отримати якісне зображення онлайн, але й зафіксувати (сфотографувати) це зображення в високій якості. Друга частина зустрічі була присвячена програмному забезпеченню, за допомогою якого можна не тільки проводи аналіз отриманого високоякісного зображення, але й високоточно аналізувати результати, швидко та якісно надавати висновки та рекомендації.

Зустріч була цікава сучасному матеріалознавству. Апгрейд «класичного» металографічного обладнання та програмного забезпечення відкриває нові можливості для користувачів, заощаджує час, перетворює навчання чи наукову роботу на приємні моменти, піднімає престиж нашої спеціальності, підкреслює сучасність та актуальність матеріалознавства в 21 сторіччі.

Ми щиро вдячні Євгенії Онопрієнко за пізнавальну зустріч. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

 

P.S. Для всіх, хто не зміг відвідати зустріч, пропонуємо відео: частина 1 та частина 2. Приємного перегляду.wink

  

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua