Дата публікації:
26 листопада 2020
Кількість переглядів:
486
Поділитися:

16 та 23 листопада ВІДБУЛАСЯ зустріч ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ПМ і ТКМ ЗІ СТУДЕНТАМИ Машинобудівного фахового коледжу СумДУ спеціальності 136 Металургія, освітньої програми - Ливарне виробництво у рамках запланованої профорієнтаційної роботи.  

Зустріч РОЗПОЧАЛА завідувачка кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів Оксана Гапонова. Вона представила СумДУ як високорейтинговий університет України та світу,  єдиним закладом вищої освіти (ЗВО) у Сумському регіоні, що здійснює підготовку студентів за спеціальністю "Матеріалознавство", кафедру - як перспективну, сучасну, а її викладачів - висококваліфікованих та досвідчених, які мають науковий ступінь, беруть участь у науковому житті університету, академічній мобільності, стартапах, конференціях та конкурсах.

Оксана Гапонова наголосила, що СумДУ є провідним європейським ЗВО та дотримується принципів студентоцентризму. У розпорядженні студентів сучасна наукова бібліотека, навчальні онлайн-ресурси, у тому числі онлайн-лабораторії . Студенти мають можливість обирати дисципліни, що їх цікавлять, оцінюють роботу викладачів та якість освітньої програми, за якою навчаються, і тим самим беруть участь у процесі забезпечення якості вищої освіти у СумДУ.

Аналіз рейтингів ЗВО, які проводять по всьому світу спеціалізовані  дослідницькі компанії показує, що матеріалознавство є однією з актуальних та провідних  спеціальностей по всьому світу та особливо у розвинутих країнах. Інженерів матеріалознавства навчають у більшості, якщо не в усіх кращих університетах світу, незалежно від форми власності, року заснування, географічного положення. Матеріалознавство - це база для технічних, медичних, хімічних та інших спеціальностей.

Завідувачка кафедри зазначила,  студенти, що навчаються у СумДУ за спеціальністю "Матеріалознавство" мають можливість отримати якісну освіту, набути знання в галузі металевих та неметалевих матеріалів, наноматеріалів, матеріалів для 3-Д друку, прогресивних технологій їх отримання та покриттів, поділитися досвідом під час стажування та навчання за кордоном, взяти участь у науковій роботі, олімпіадах та конкурсах, реалізувати свої стартап проекти, бізнес проекти, працювати під час навчання за спеціальністю. Отже студенти мають безмежні можливості для професійного та особистісного розвитку. Оксана Гапонова відзначила свою активну позицію з цього питання і запросила долучитися до "сім'ї матеріалознавців" шляхом вступу на навчання за спеціальністю 132 Матеріалознавство.

 

Другу частину зустрічі провела заступник декана з профорієнтаційної роботи ф-ту ТеСЕТ, відповідальний секретар відбіркової комісії ф-ту ТеСЕТ, старший викладач кафедри ПМ і ТКМ Христина Берладір, яка ознайомила майбутніх абітурієнтів з особливостяими милорорічного вступу та результатами вступної кампанії 2020, наголосила на необхідності сертифікатів ЗНО для вступу. Також були залищені контактні дані для звернень та консультацій. 

Додатково ознайомитися з презентацією можна тут.

Завершальну частину зустрічі провела заступниця завідувача кафедри, доцент кафедри ПМ і ТКМ з міжнародної діяльності, Надія Харченко. В своїй розповіді вона поділилася досвідом співпраці зі студентами, їх влиттям в колектив, можливістю суміщати спорт, роботу та навчання та акцентувала на переваги й недоліки. Окремо виділила принцип нарахування стипендії.

Студенти Машинобудівного фахового коледжу активно задавали запитання, проявляли зацікавлення спеціальністю. Тож...чекаемо на поповнення... А поки на їх прохання готуємо відеоролики про життя студентів спеціальності 132 Матеріалознавство, які вступили до СумДУ з коледжу, де Ви почуєте розповіді "з перших вуст".  

   

 

Сумський державний університет,
Кафедра прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів,
Центральний корпус, аудиторія Ц-202,
вул. Харківська, 116
м. Суми, Україна, 40007


Телефон: +38 0542-64-09-49
E-mail: info@pmtkm.sumdu.edu.ua

У разі використання матеріалів із сайту кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів посилання на ресурс обов’язкове!

pmitkm.teset.sumdu.edu.ua